keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Karkkipaperipussukka



Joulun aikaanhan tulee aina syötyä paljon karkkia. Olen jo pitkään haaveillut karkkipapereista tehdystä pussukasta.
Uutena vuotena meillä kävi vieraita, joista eräs kuuli ompeluhaaveestani. Tämä kohta 8-vuotias tarkkakorva teki syntymäpäivätoiveen itselleen tällaisesta pussukasta ja nimenomaan Fazerin sinisistä papereista. Itse jopa lupautui auttamaan näiden papereiden sisälmysten syömisessä, rehti kaveri ;)

Googlailin ohjeita, selkein ja paras mielestäni löytyi täältä blogista. Tätä hieman soveltaen syntyi tämä prototyyppi, joka nyt matkaa sitten synttärisankarille erilaisine sisälmyksineen.
Sovelluksena ehkä suurimpina, itselläni oli 15 cm vetoketju tässä työssä, 20 cm niin olisi ollut näppärä penaali. Tämä on enemmän hassu pussukka -kokoa. Enkä ommellut vetoketjua tuolla tutorin ohjeella, vaan ihan perinteisesti käänsi reunaan ja tikkasen ja toinen samalla tavalla.

Huomioita joita tein tämän pussukan teossa:
- foliopaperi repeytyy todella helposti (onneksi oli tumma tukikangas, ei näy niin hyvin repeytyneet kohdat)
- kannattaa tikkailla vähän enempi karkkipapereita kun tarvitset valmiiseen työhön (itsellä tosi jämptisti, enkä tikannut kunnolla päällekkäin ja sen huomaa)
- kristallimuovi ei ole a4-kokoista (niin kuin jostain syystä luulin) vaan rullalla. (Tätä jäi paljon yli, joten sitä tulen käyttämään muihin töihin myös)
- valmis työ oli paljon hauskempi, kun mitä osasin odottaa! (Näitä teen varmasti lisää!)



2 kommenttia:

  1. Hieno tuli. Synttärisankari on muuten toivonut kakuksi Fazerin sinisellä kuorrutettua suklaakakkua :) Ohjeet oli mulle hepreaa, mutta tuskin niitä koskaan kokeilenkaan. t. Bäbä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka niitä ohjeita kaipaa ;) Varmasti tulee hyvä kakku! Laitettiin sisällekin vähän Fazerin sinistä kun tuntu olevan mieleen. Toivottavasti vaan postipoika ei myöhästy ja lahja saapuu ajoissa perille. Hauskoja partyja ja paljon onnea synttäripojalle!

      Poista